טרגין והריון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/10/2016 | 23:34 | מאת: אמילי

שלום רב אני מטופלת בטרגין עקב כאבי גב קשים על רקע עצבי (מיאליטיס) אני שותה 2 של 20 מ"ג כל יום. שאלתי היא כזו: אני מעוניינת להיכנס להריון , האם העובדה שאני נוטלת את התרופה יכולה לשבש את היכולת להיכנס להריון? האם כל עוד שאני לוקחת את התרופה לא אוכל פיזיולוגית להכנס להריון? האם זה קשור? ידוע לי שלא מומלץ/כדאי/אסור לקחת אותה בזמן ההריון אבל האם עוד טרם ההריון ורק בזמן שאני מנסה העובדה שאני לוקחת משבשת את הכניסה להריון?

אחד המרכיבים בתכשיר טרגין הינו oxycodone, שהוא חומר אופיואידי. קיימים דיווחים אודות יציאה מאיזון הורמונלי ובעיות פוריות בשימוש ארוך טווח בתרופות שונות ממשפחת האופיואידים. במחקרים שנעשו על נשים שלקחו תרופות אופיואידיות באופן כרוני, נמצאו אבנורמליות ורמות נמוכות של הורמוני מין, בהשוואה לנשים שלא לקחו תרופות אופיואידיות. חוסר איזון בהורמוני מין עלול לגרום לשיבושים במחזור החודשי, ירידה בליבידו וירידה בפוריות. ככלל, יש להשתמש בתרופות כאשר התועלת מנטילתן עולה על הסיכון. באם הנך מתכננת הריון, יש להיוועץ ברופא על מנת להעריך את החשש להשפעה הורמונלית ובמידת הצורך את נחיצות הטיפול/התאמת טיפול. לייעוץ פרטני בנוגע לבטיחות טיפול תרופתי לפני הריון ובמהלכו , אני ממליצה להפנות שאלה זו למרכזי המידע, המתמחים בנושא : מרכז טרטולוגי בירושלים (02-5082825), הריופון (אסף הרופא- 08-9779309), מרכז מידע תרופתי בבלינסון (03-9376911 (.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי