כאב חזק ומגביל תנועה לאחר הזרקת נבידו בעכוז

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/09/2016 | 07:12 | מאת: טום

שלום קיבלתי שלשום בבוקר זריקת נבידו ע"י אח בקופ"ח. (לעניות דעתי, במיקום הנכון) מאחר וזו לא הפעם הראשונה שאני מקבל, את מכיר את תחושת הכאב המקומי שמלווה אותי לאחר מכן. אך הפעם הכאב בלתי נסבל כבר יומיים, וללא כל שיפור, כל תנועה שאני עושה מכאיבה לי. הליכה, לשבת ולקום, להתהפך במיטה זה בכלל סיוט, כנ"ל להכנס לרכב. רק במנוחה מוחלטת וללא תזוזה, אני לא סובל מכאב. אין אודם מקומי, האזור מרגיש לי נפוח וקצת נוקשה. האם זה מצב תקין? אני צריך לחשוש? יש מה לעשות? ובאם משהו לא תקין, מה זה אומר לגבי האפקטיביות של הזריקה? אציין רק שבאופן כללי יש לי תחושה קצת רעה, חולשה, כאבי ראש לפעמים. ועליה קלה בחום. אין לי מושג אם יש קשר. כי במקביל קיבלתי גם חיסון לשפעת באותה הזדמנות שקיבלתי את הנבידו, וכן עברתי באותו יום טיפול שיניים ויש לי כאב וקצת נפיחות בחלק הפנימי של הלסת התחתונה. תודה

תופעת הלוואי השכיחה ביותר לטיפול בתכשיר נבידו הינו כאב/אי נוחות/אדמומיות במקום ההזרקה. אך כיוון שהכאב מחמיר ואתה מתאר אותו כחריג מומלץ להיוועץ ברופא. לא ברור לי נושא הזמנים בין תחילת הטיפול בתרופה/חיסון/טיפול שיניים לבין ההרגשה הרעה. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול תרופתי וחולפת עם הפסקתו עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול, אך לא תמיד כך. מובן שאם הרגשתך מחמירה או לא משתפרת, יש להיוועץ ברופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי