שילוב תרופות קלונקס ורוקסט פלוס אפשר לקחת ביחד?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/09/2016 | 15:57 | מאת: שרון

קלונקס ורוקסט פלוס האם אפשר לקחת אותם ביחד או השילוב מסוכן?? תודה

החומר הפעיל בקלונקס הינו clonazepam, חומר ממשפחת הבנזודיאזפינים, הניתן בדרך כלל להתוויות של הפרעות חרדה או פרכוסים. רוקסט פלוס מכיל אקמול, קפאין, וחומר נוסף הנקרא קודאין. קודאין הינו אופיאט, הניתן בדרך כלל להקלה בכאב אקוטי ולדיכוי שיעול. השילוב בין 2 חומרים אלו (בנזודיאזפינים ואופיואידים) עלול לגרום דיכוי מערכת העצבים המרכזית, היכול במקרים מסוימים להגיע אף לדיכוי נשימה ומוות. יש לציין שצריכה של אלכוהול במקביל לכל אחת מהתרופות בנפרד, עלולה לגרום לתוצאה דומה. לכן, מומלץ להימנע משילוב התרופות ולפנות לרופא על מנת למצוא חלופות.

22/02/2018 | 10:45 | מאת: חגית

אימי לוקחת מידי פעם קולונקס, לפי הצורך לטיפול בחרדה ולחצים בחזה. זה יכול להיות פעם בכמה ימים. הפעם האחרונה היתה לפני כחמישה ימים. האם מותר לקחת קוד אקמול?

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי