האם מינון תרופה תלוי גם במשקל הגוף

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

09/09/2016 | 17:14 | מאת: הילי

שלום אצל תינוקות וילדים, וכן בהרדמה אצל מבוגרים, מתאימים את המינון למשקל הגוף. מדוע בטיפול תרופתי רגיל אצל מבוגרים זה לא משנה? בין אם מדובר על תרופות לכאב, או תרופות פסיכיאטריות כמו SSRI האם ההשפעה תואמת בדיוק גם אצל מי ששוקל 65 וגם אצל מי ששוקל 110 גם אם שניהם נוטלים אותו מינון בדיוק? תודה

המלצת מינון מבוגרים לתרופות יכולה להיות מותאמות למשקל, לשטח גוף או להיות קבועה ללא התאמת מינון למשקל. קיימות תרופות, עבורן נדרשת התאמת מינון לפי משקל (או במקרים של השמנה/במשקל גוף נמוך). באופן כללי, מינון המותאם למשקל לוקח בחשבון שהפרמטרים של ספיגת התרופה, פיזורה ופנויה מהגוף משתנים עם עלייה בגודל הגוף וכי צפויה להיות לכך משמעות על פעילות התרופה (רצויה או לא רצויה) . במידה ואת שואלת על התאמת מינון לתרופה מסוימת בהשמנה, יש להיוועץ ברופא בנוגע למינון המתאים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי