הפסקה בנטילת זאלדיאר

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/09/2016 | 23:52 | מאת: בתיה

שלום רב מפאת כאבי גב קשים נטלתי תקופה ממושכת (כמה חודשים) 1 כדור זאלדיאר מדי לילה לפני השינה. כעת ברצוני לחדול ממנו. הבנתי שיש להוריד מינון בהדרגה בגלל שהכדור מכיל טרמדול שהוא אופיאט ולפיכך אולי נוצרה התמכרות. שאלתי: איך עלי לרדת בהדרגה אם כתוב בעלון התרופה כי אסור לחצות את הכדור?? היש דרך אחרת לרדת בהדרגה או שבכלל אין צורך בהדרגה כשחדלים מכדור זה. האם אפשר להפסיק בבת אחת? האם מצפים לי תסמיני גמילה? תודה וברכה, בתיה

יתכנו תסמיני גמילה כאשר מפסיקים באופן חד את הטיפול בתרופות המכילות טרמדול (בין החומרים הפעילים בזלדיאר) לאחר שימוש ממושך. בין תסמיני הגמילה האפשריים: חרדה, נדודי שינה, אי שקט, רעד, שילשולים ,בחילה, הזעה ועוד. הפסקה הדרגתית של התכשיר צפויה להפחית סיכון לתסמיני גמילה אך לא ידוע לי על פרוטוקול הפסקה רשמי מקובל. יש להיוועץ ברופא בנוגע להנחיות המשך הטיפול. במידת הצורך במינון נמוך יותר, קיים תכשיר המכיל את החומר הפעיל טרמדול בטיפות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי