למיקטל ופגיעה קוגנטיבית

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/07/2016 | 22:37 | מאת: לירז

בעקבות קברנומה מוחית שיצרה התקף אפילפטי בעבר ולאור הסיכון בניתוח, אני מטופלת ע"י נוירולוג בטיפול שמרני מזה 12 שנה. הטיפול התרופתי הוא למיקטל 100 מ"ג פעמיים ביום. למרות שאין התקפים ואין נתקים נוירולוגיים לאור העובדה שהקברנומה עדיין נמצאת והסבירות שהתקף הGRAND MALL גם אם היה לפני 12 שנה, השאיר פגיעה מסויימת ההמלצה להמשיך בטיפול. הבנתי שבטווח הרחוק למיקטל גורמת לפגיעה ביכולות הקוגנטיביות, גם אם פגיעה איטית. מבקשת חוו"ד בנושא. תודה מראש. לירז.

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. לתרופות אנטי-אפילפטיות פוטנציאל להשפיע על תפקוד קוגניטיבי. קיימים מחקרים אשר לא מצאו השפעה של הטיפול בתרופה על קוגניציה. כמו כן ללמוטריג'ין נצפה פרופיל קוגנטיבי טוב יותר מאשר לתרופות אנטי-אפילפטיות אחרות. למשל ללמיקטל פרופיל קוגניטיבי טוב יותר מלתרופות כמו קרבמזפין, טופירמאט ופניתואין. הרופא רושם את הטיפול כאשר התועלת הצפויה ממנו עולה על הסיכון שבתופעות הלוואי. ממליצה לפנות לרופא עם חששותייך ובכל מקרה לא להפסיק טיפול ללא ייעוץ והשגחה רפואית.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי