תרופה והלב

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/07/2016 | 00:16 | מאת: בעיה

אני משתמש בסומאט רידקס 100 למיגרנות. יש לי לפעמיים 5 שש מיגרנות בחודש. ולפעמים התחלה כדור מצוין. הוא עוזר לי מאוד. הבנתי שהוא פוגע בלבד. מסוכן ללב ועלול לגרום להתקפי לב. בעבר התיעצתי עם רופא בקשר לתרופה והוא שאין פזה קשר ללב ושאפשר להשתמש כל הזמן. אני מתקשה להבין למה. ושאני לא שוגה. הרופא אמר דבר אחד העלון אומר שזה כן עלול ליצור בעיה. מה הסכנה באמת בכדור.

כל תרופה יכולה לגרום לתופעת לוואי בחלק מהמשתמשים. אך מן הסתם לא כל המשתמשים מפתחים תופעות לוואי לטיפול. התרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי במערכת הלב וכלי דם כגון שינוי קצב לב, כאבים בחזה ועוד. על מנת להפחית את הסיכון, התרופה אינה מיועדת לאנשים בסיכון כגון כאלה עם בעיות לב וכלי דם (כאבים בחזה, מחלת לב איסכמית, התקף לב בעבר ,אירוע מוחי ועוד). כמו כן, יש לבצע הערכה תפקודי לב- כלי דם לאנשים עם גורמי סיכון למצבים אלה כמו מעשנים כבדים בייחוד כאלה מעל גיל 40 בגברים או לאחר הפסקת הוסת בנשים. לעיתים נדירות התרחשו תופעות לוואי משמעותיות במערכת הלב וכלי דם בחולים ללא מחלת לב-כלי דם ברקע. כאמור, סיכון פוטנציאלי קיים בכל טיפול תרופתי ולפני מתן טיפול תרופתי הרופא שוקל את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי ורושם טיפול כאשר מתרשם כי התועלת עולה על הסיכון במטופל הפרטני.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי