שילוב של אספירין ותוספי מזון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

02/06/2016 | 02:20 | מאת: יוני

שלום בן 40, נוטל אספירין במינון מניעתי (75 מ"ג) 1. האם יש בעיה עם שום באופן כללי (אכילת שיני שום, שום בתבשילים)? וכן ספציפית בכמוסות שום (לא יודע בדיוק לגבי הריכוז) שנוטלים בגלל הייתרונות הבריאותיים שבזה. 2. כורכום/כורכומין בכמוסות 3. מרווה סינית (Salvia) תודה רבה

שלום רב, המידע על תוספי תזונה מבחינת יעילות, בטיחות והשפעות גומלין בינו מוגבל. תתכן השפעת גומלין תיאורטית בין אספירין (וכן תכשירים אחרים המשפיעים על קרישת דם) לבין כורכום ושום. שני התוספים עלולים להעלות סיכון לדמם בשילוב עם תרופות נוגדות טסיות או נוגדות קרישה. לא ידוע לי על השפעת גומלין עם מרווה סינית.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי