רוליד ואוכל ותגובות בין תרופתיות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

31/05/2016 | 16:12 | מאת: שרית

התחלתי טיפול ברוליד עקב דלקת שקדים. גם ע"פ העלון לצרכן כתוב לקחת על קיבה ריקה. יש לי קיבה רגישה מאוד ותמיד יש לי בחילות וכאבי בטן כשאני לוקחת אנטיביוטיקה.האם מותר לי לקחת עם ו/או אחרי אוכל? האם זה ישפיע פחות טוב? האם מותר לי לקחת את התרופה יחד עם נקסיום? ויטמין B12? חומצה פולית? "גזים X"? ודבר שלישי - תוך כמה זמן מתחילת הטיפול איחשב ל"לא מדבקת"?

כפי שמצוין בעלון לצרכן מומלץ ליטול על קיבה ריקה, אך עם מופיעות תופעות לוואי במערכת העיכול, יש ליטול עם או לאחר האוכל (על קיבה מלאה). אין מניעה מליטול את התרופה בשילוב התרופות שציינת (כמובן שכל תרופה על פי הנחיות המתן שלה). נחשבים כ"לא מדבקים, לאחר 24 שעות טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי