שילוב תרופתי האם הוא בעייתי תודה מראש

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

14/04/2016 | 16:50 | מאת: נחמיה

אמי בת 86 מקבלת את התרופות הבאות כבר זמן רב. מתלוננת מדי פעם על צרבות לאחר נטילתם או כאבי בטן . לא ברור מה ואם משהו מהכדורים גורם לכך. אשמח אם תוכלו לעזור .  בוקר: ויטמין די 400, טריטייס 2.5, סרוקסט 20, פרייזולין, דיזודיאזיד חצי כדור, לנטון ערב : ויטמין די 400, לנטון , פרייזולין, טריטייס 2.5 לילה : בונדורמין , פריזיום 10 האם יש פה שילוב בעייתי כלשהו?  תודה רבה !

ראשית, אציין כי הפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ורוקחי פרטני. ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. ככל שמספר התרופות עולה הסיכון לכך עולה. במשטר התרופתי, שציינת קיימות השפעות גומלין אפשריות בין התרופות למשל פריזולין עלול לעלות את הריכוז בדם של סרוקסאט, שילוב של תרופות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית כגון פריזולין, פריזיום, בונדורמין ופרוקסטין עלול לגרום לפגיעה בערנות ובתפקוד ועוד. הרופא המטפל שוקל את התועלת הצפויה בשילוב התרופות מול הסיכון שבתופעות הלוואי ומחליט על הטיפול התרופתי בהתאם לכך במעקב והשגחה מתאימים. אין להפסיק טיפול תרופתי על דעת עצמך ללא היוועצות עם הרופא המטפל. תופעות במערכת העיכול ידועות עבור רב התרופות שציינת במידה זו או אחרת והשילוב של תרופות מרובות, מן הסתם, אינו תורם. עם זאת, חשוב לזכור כי לצרבות וכאבי בטן עלולים להיות גורמים נוספים ויש לשלול אותם לפני ייחוס התסמינים לתרופות. יש לפנות לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי