דיפרוספאן זריקה לאלרגיה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

09/04/2016 | 21:34 | מאת: שיר

היי ביום שישי קיבלתי זריקת דיפרוספאן לארגיה בישבן הפעם האחרונה שלקחתי את הזריקה הייתה ליפני שנתיים רצתי לדעת מהם התופעות לוואי? מאז הזריקה הפנים שלי אדומות ויבשות... ממש יובש ובדרך כלל יש לי פנים שומניות בנוסף רציתי לדעת האים מותר לי להתאמן רגיל בחדר כושר אחרי הזריקה? אשמח לתשובה תודה

כבכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. בין תופעות הלוואי הידועות של סטרואידים: פני ירח, עלייה בתיאבון, תופעות עוריות (כפי שתיארת), תופעות לוואי במערכת העיכול, תופעות לוואי מטבוליות, השמנה (השפעה על פיזור שומן בגוף) ואגירת נוזלים. תתכנה גם תופעות לוואי במערכת שריר שלד ולכן במידה והנך חש כאבים או חולשת שרירים, מומלץ להיוועץ ברופא לפני ביצוע פעילות גופנית שאינה מתונה. תתכנה תופעות לוואי נוספות שלא הזכרתי, לרשימת תופעות לוואי מורחבת, יש לעיין בעלון התכשיר. חשוב לזכור כי התגובה שונה ממטופל למטופל ותלוית מינון ומשך טיפול- לא כל מטופל יפתח את תופעות הלוואי המוזכרות. לתכשיר דיפרוספאן פעילות ממושכת, אך גם תתכנה תופעות לוואי בתקופה זו. ככלל, על מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול. לרב, התופעות צפויות לחלוף לאחר הפסקת הטיפול, אך השיפור וההטבה לוקחים זמן. בכל מקרה, יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו לבירור והמשך טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי