האם תרופת prolia יכולה להוריד רמת ההמוגלובין?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

31/03/2016 | 22:21 | מאת: פולינה

האם ידוע לך על ירידה בהמוגלובין כי תופאות הלווי של PROLIA.ביצעתי 3 זריקות פעם ב חצי שנה עקב אוסטאופורוזיס לפי המלצת הרופא אנדוקרינולוג שלי ושמתי לב שהמוגלובין יורד כל פעם בקצת מי12.9 המוגלובין שלי בדרך כלל ,הגיע ל12. למרות שרמת הפריטין ,ברזל וויטמון ב-12 ללא שינוי.לדברי רופאת משפחה פרוליה יכולה להוריד רמת ההמוגלובין בלי לפגוע בברזל וויטמין b, כי היא עובדת דרך הכליות. שאלתי אם יש מקום לבצע בכל זאת בירור גסטרו וקולונו? אני בת 69 ומרגישה טוב,ללא תלונות על מערכת הגסטרו.לפני 5 שנים בצעתי קולונוסקופיה שהיתה תקינה. תודה מראש! פולינה

אנמיה יכולה להיות תופעת לוואי (לא שכיחה) של פרוליה, עם זאת אין אפשרות לבסס קשר ודאי בין הטיפול בתרופה לירידה בהמוגלובין. אין אפשרות לבסס קשר בין תופעת לוואי לטיפול תרופתי בלי לשלול גורמים נוספים. המידע בפורום זה אינו תחליף לייעוץ רפואי . אם רופא גסטרו ורופאת המשפחה ממליצים על בירור גסטרו, פני לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי