גמילה נכונה מתרופת הקלונקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/03/2016 | 12:08 | מאת: בתיה

שלום רב אני משתמשת בקלונקס ככדור שינה, מזה תקופה ארוכה מאוד. נוטלת בד"כ באמצע הלילה/לפנות בוקר. המינון שלי הוא 0.25 מ"ג ועד 0.5 מ"ג ליום. מעולם לא יותר מ-0.5 מ"ג ליום. ברצוני להיגמל מן התרופה הזו. האם תוכלו לייעץ לי בדבר הדרך הנכונה לגמילה וכן אנא תיידעו אותי מה צפוי לי בתהליך הגמילה הזה (אם בכלל, כי המינון נמוך..) כדי שאדע למה לצפות ובכ"ז להחזיק מעמד. תודה וברכה בתיה

שלום רב, מומלץ להפסיק בנזודיאזפינים בהדרגה על מנת להפחית תסמיני גמילה וחזרת התסמינים. קיימים פרוטוקולם שונים להפסקה הדרגתית של תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים. ככלל, יש להתאים את קצב הגמילה למטופל, להתוויה לשמה הוא מקבל את הטיפול, לסוג התכשיר (ישנם תכשירים הפועלים בעלי משך פעילות קצר/ארוך), למינון ולמשך הטיפול בבנזודיאזפינים. כאשר מדובר על תקופת טיפול ארוכה מומלצת הפסקה הדרגתית למרות המינון הנמוך תוך יישום פתרונות לא תרופתיים להפרעות שינה כגון קיום טקס שינה, הימנעות מצריכת קפאין, הימנעות משינה במהלך היום וכו'. בכל מקרה יש לבצע את התהליך בהשגחה והדרכה רפואית תוך מעקב אחר תסמיני גמליה והתאמת המינון וקצב הגמילה בהתאם לכך. תסמיני גמילה מבנזודיאזפינים כוללים: הזעה, טכיקרדיה, רעד, חוסר שינה, חרדה, אגיטציה, בחילות והקאות, הלוצינציות. התסמינים יכולים להופיע תוך יום עד מס' ימים לאחר הפסקת הטיפול ולרב חולפים תוך 1-3 שבועות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי