זאלדיאר - איך מפסיקים?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/03/2016 | 21:19 | מאת: עפרה

שלום רב נוטלת זאלדיאר לכאבי גב כבר כמה חודשים. מעוניינת לחדול מתרופה זו. האם יש להורידה בהדרגה כדי למנוע תופעות גמילה? בזמנו נאמר לי שלזאלדיאר לא מתמכרים הגם שהוא מכיל טרמדול. אם רצויה הדרגה - כיצד היא מתבצעת? תודה וברכה עפרה

חשוב לציין כי תופעות גמילה עלולות להופיע בתרופות מסוימות (לאו דווקא ממכרות) וירידה הדרגתית יכולה להפחית אותן. משך הטיפול והמינון משפיעים על הצורך בהפסקה הדרגתית של תרופות. תופעות גמילה עם הפסקת טרמדול יכולות להיות חרדה, רעד, הזעה, בחילה, נדודי שינה וכו'. במקרים מסוימים (בד"כ לאחר תקופת טיפול ממושכת במינון גבוה) כדאי לרדת במינון בהדרגה אך אין הנחיות ספציפיות.

09/04/2017 | 04:29 | מאת: סמחה

מעוניינת לדעת האם השבעת התרופה זאלדיאר שווה לתרופה טרמדקס במיוחד שהייתי מטופלת יותר משנה בטרמדקס 100 במינון 2-3 כדורים ליום והפסקתי אותה על דעת עצמי כי הרגשתי תלות מיותרת אליה והיו לי תופעות ליוואי חזקות במיוחד במצב רוח ובשינה ,מדובר בסבל נוראי,לכן הרופא המליץ לי על זאלדיאר כתחליף לטרמדקס,רק הרגשתי שהשפעת הזלדיאר היא פחות בהרבה מטרמדקס כלומר אני לוקחת 2-3 כדורים פעמים ביום לפחות של זלדיאר על מנת שאוכל לשרוד עם הכאבים זממנה אני סובלת(יש לי שתי פריצות דיסק בצוואר והתקווציות שרירים שלא ידוע עד עכשיו סיבתה ,והניורולוג לדבריו שזה יכול להיות מסיבה נפשית או מעצבים)

27/04/2018 | 13:04 | מאת: ירון

הפסקתי בפתאומיו זאלגיאר 5 כדורים ביום ו 100 טיפות טרמדקס ולפעמים אקמול פורטה.פשוט היא לי שבועים ללא כאב חלום שנאפך במהרה לגהנום טוב מהמוות כאבים בגוף שהסתדרתי איתם הבעיה חרדות ורעידות ופחדים נוראים .פניתי לרופא נתנה ציפרמיל ופרקוסט שממש החמיר תתופע.רק רופא במיון הושיע אותי .קלונקס ועוד כדור לשינה .ואמר להפסיק מידי תפרקוסט ( לטענטו נעשה תראומה קשה לגוף במקום מה שהוא רגיל קיבלמפרקוסט.וכן כמובן אמר דחוף לקחת 4 הוא 5 זאלדיאר ביום אם פורטה אחד .וללכת לפסכיאטר לשינויי מינונים.ואמר אסור בשום אופן להפסיק שום דבר במכה אחת בעיקר תרופות אופתיות... והקלונקס כדור של 0.5 במקרי חרדה קיצוניים כמו אתמול שבעזרת היי לא נצטרך ....

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי