הפרעת ריח או הפרעת טעם -אמלו

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

04/02/2016 | 19:33 | מאת: א.ל.

אני לוקחת אמלו נגד לחץ דם. בעלון התרופה כתוב על הפרעת טעם כתופעת לואי. יש לי הפרעת טעם וריח, כולל ריחות מוזרים שאני מרגישה לפעמים. האם זה יכול להיות חלק מתופעת הלואי של התרופה ? במקביל מקבלת גם ספזמקס שמיבשת מאד. אולי השילוב של שתי התרופות גורם לנזק הזה ?

ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. שתי התרופות עלולות לגרום ליובש בפה ושינויי טעם. כאשר תופעת לוואי מתרחשת בסמוך להתחלת טיפול/עליית מינון או משתפרת לאחר הפסקת טיפול/ הפחתת מינון עולה הסבירות שניתן ליחסה לטיפול התרופתי. יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול בתרופות מול הסיכון שבתופעות לוואי. מומלץ להרבות בשתייה מים, ניתן להעזר בסוכריות ללא סוכר ולהימנע מצריכת טבק וקפאין על מנת להקל על התסמינים. אם אין שיפור ותופעת הלוואי אינה נסבלת מבחינתך, פני לרופא והיוועצי עמו בנוגע להמשך הטיפול.

07/02/2016 | 17:38 | מאת: א.ל.

השאלה שלי היא אם הופעת ריח שלא קיים במזון כמו ריח שרוף נובעת אף היא מיובש בחלל הפה או מהשפעת התרופה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי