ציפרלקס, סירקדין ובונדורמין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/01/2016 | 15:12 | מאת: אור

אני בת כ-60, נוטלת בונדורמין מזה שנים רבות. בשנה האחרונה אני נוטלת גם ציפרלקס 10 מ"ג (מעי רגיז). לאחרונה הוצע לי להחליף את הבונדורמין בסירקדין - אבל במשך השבועיים-שלושה הראשונים להמשיך לקחת חצי כדור בונדורמין, לצורך הפסקה הדרגתית. האם יש בעייתיות בשילוב התרופות הזה? תודה מראש, אור

החלפת תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים בתרופת מלטונין כמו סירקדין בד"כ מבוצעת תוך הפחתת מינון הדרגתית של הבנזודיאזפינים במהלך תחילת הטיפול במלטונין. במהלך הטיפול המשולב של שלוש התרופות תתכן פגיעה מסוימת בערנות ולכן יש להיזהר בפעולות הדורשות ריכוז וערנות כמו נהיגה עד הסתגלות ושיפור המצב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי