תרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

02/11/2015 | 07:07 | מאת: אילן אילן

שלום האם לבו ופרוטוציד יכולים לגרום לי להתלקחות הקוליטיס? (אני אלרגית קשה לפנצלין וחולת קוליטיס ). תודה.

תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות ללבו ולפרוטוציד הן ידועות וכוללות: כאבי בטן, שלשולים, עצירות, הפרעות עיכול ועוד. בנוסף שימוש ממושך באנטיביוטיקות עלול לגרום לקוליטיס מזיהום משני במערכת העיכול. לא ידועה לי ההתוויה שלשמה נרשמו התרופות אולי ההתלקחות יכולה להיות קשורה אליה. מומלץ לפנות לרופא לברור והתאמת טיפול במידת הצורך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי