אלטרולט

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/10/2015 | 05:28 | מאת: ניב

שלום רב קיבלתי אלטרולט 10 מ"ג ליום לטיפול בכאב נתורופתי ברגליים.לקחתי יום אחד ונראה שהקטין לי הכאב. האם אני חייב לקחת ברציפות או אני יכול לקחת מדי פעם כשהכאב גדול יום אחד או יומיים ולהפסיק עד לפעם הבאה. האם הכדור מרפא או רק מקל כל זמן שלוקחים אותו. הכדור עשה אותי מאד ישנוני כמעט לכל היום(לקחתי בלילה הקודם לפני השינה) וזה לא נוח. הרגשתי כאב בקנה הנשימה באזור החזה כמו בצינון האם זה מהתרופה או שזה מקרי ואני מתחיל להיות מצונן. תודה

שלום רב, תרופות נוגדות דיכאון מקבוצת הטריצקלים כמו אלטרולט פועלים על שיכוך הכאב במנגנון לא ברור במלואו. לעיתים האפקט האנלגטי מתרחש תוך ימים, אך לעיתים הקלה משמעותית תתרחש תוך מספר שבועות ולכן מתן לסירוגין כנראה לא יספק את האפקט המקסימלי של הטיפול. התגובה לטיפול שונה ממטופל למטופל. ישנוניות הינה תופעת לוואי מוכרת היטב של תרופות מסוג זה, לעיתים אפקט זה עוזר למטופלים שסובלים מהפרעות שינה בשל הכאב הכרוני. לרב הפעילות המיישנת מתרחשת כשעה עד שלוש לאחר הנטילה. כדאי לנסות להתאים את מועד הנטילה לזמן השינה. קיימות תרופות מיישנות פחות מאלטרולט, במידה ואינך מסתגל לתופעה זו ושינוי מועד הנטילה לא פותר את הבעיה, מומלץ לפנות לרופא להיוועץ עמו על המשך הטיפול. לגבי הצינון: כאשר תופעה מסוימת מופיעה בסמוך לתחילת טיפול/העלאת מינון ומשתפרת/נעלמת עם הפסקת טיפול/הפחתת מינון עולה הסבירות שניתן ליחסה לטיפול התרופתי. כמובן, שיש לשלול גורמים נוספים לפני ייחוס תופעת לוואי לתרופה. יובש בפה הינה תופעת לוואי ידועה לתרופה ובשילוב חולשה/עייפות יתכן וגורם לתחושת חולי. עם זאת, יתכן ומדובר במחלה שאינה קשורה לטיפול תרופה, במידה והרגשה זו נמשכת/מחמירה, יש לפנות לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי