אינטרקציה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/09/2015 | 00:27 | מאת: משה

שלום, וחתימה טובה לכם! אני בן 65 נוטל "פרדקסה" בגיו פרפור פרוזדורים. אני רוצה להתחיל לקחת "כורכום" לדלקת מיפרקים שיש לי. האים ניתן לקחת כורכום ופרדקסה, או שיש בינהם איטרקציה? מה המלצתך, לשאלתי? רב תודות לתשובתך!

המידע האמין בנוגע לבטיחות, תופעות לוואי ,השפעות גומלין ויעילות של תוספי תזונה מוגבל. עפ"י הספרות כורכום עלול להעלות סיכון לדמם בשילוב עם נוגדי טסיות/קרישה כגון פרדקסה ולכן איני ממליצה על השילוב. במידה ובכל זאת הוחלט לטפל בתוספי תזונה, יש להיוועץ ברופא ולעקוב סימנים לדמם מוגבר ובמידת הצורך להפסיק את הטיפול בתוספי התזונה, בנוסף, יש להימנע מצריכת תכשירים נוספים שעלולים לעלות סיכון לדמם כמו תרופות מקבוצת נוגדי דלקת לא סטרואידים ללא ייעוץ רפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי