כדור נגד כאב גב המשולב עם תרופה למניעת בעיות בקיבה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

09/07/2015 | 17:08 | מאת: אדי

בתחילת השנה לקחתי למשך שבועיים כדור ארקוקסיה 60 להורדת כאב קשה וממושך ודלקת בגב תחתו. התרופה עזרה. עם הארקוקסיה לקחתי נקסיום 20 בגלל כאב בקיבה אך כדור זה לא מנע התגברות כאב הקיבה. הרופא אמר לי בזמנו שכנראה הקיבה שלי רגישה ואין לו מה להציע לי כיון שכל התרופות האחרות משפיעות על הקיבה. לאחרונה חזרו לי כאבי הגב ורציתי לשאול אם אפשר לנסות שוב ארקוקוסיה ולנטרל את ההשפעה השלילית על הקיבה עם תרופה מונעת אחרת או האם תרופה אחרת מנקסיום ואולי בצורת פתילה של אביטרן?? בתודה, אדי

אכן כל התרופות מקבוצת ה- NSAIDs עלולים לגרום לתופעות לוואי גסטרואינטסטינליות. התרופות הסלקטיביות כגון ארקוקסיה הן בעלות סיכון מופחת לכיבים במערכת העיכול מאשר התרופות הלא- סלקטיביות. הטיפול בנקסיום מונע הפרשת חומצה מוגברת ובכך יכול לעזור למנוע ת"ל כאלה. התכשיר ארקוסיה עלול לגרום לתופעות לוואי נוספות במערכת העיכול. ניתן ליטול את הכדורים אחרי ארוחה או עם חלב על מנת לנסות להקל על התסמינים. קיימות משפחות אחרות של תרופות לטיפול בכאב. מומלץ לפנות לרופא להיוועץ עמו בנוגע לצורך בטיפול חילופי תרופתי ולא תרופתי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי