שילוב בנטילת תרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/05/2015 | 01:40 | מאת: שוש

שלום, מזה תקופה אני נוטלת יוטירוקס 50 מק"ג ליום (עקב תת פעילות בלוטת התריס) וכן ברזל- שקית ספאטון אחת ליום. עד כה נטלתי את היוטירוקס על הבוקר על קיבה ריקה ואת הברזל הקפדתי לקחת לפחות שעתיים לאחר מכן, כי כתוב בעלון של היוטירוקס שזה עלול להקטין את השפעת היוטירוקס. ובנוסף, השתדלתי בשעה/שעתיים שלפני ואחרי נטילת הברזל לא לאכול מוצרי חלב וקקאו שמעכבים את ספיגת הברזל. אני רוצה לדעת אם כל השילובים האלו טובים ונכונים, ובמיוחד אני רוצה להתייעץ לגבי חומצה פולית. אנחנו מתכננים הריון בעז"ה בעוד כשלושה חודשים, קניתי פוליק 400 של כצט, רציתי לדעת אם זה טוב ומתי לשלב את הנטילה שלו ביום עם שאר התרופות- אם זה בכלל משנה מתי. תודה!

אכן את נוטלת את התכשירים כמומלץ. ההמלצה לנשים בגיל הפוריות ללא גורמי סיכון (זאת יש לוודא עם הרופא שלך), ליטול 400 מק"ג. חומצה פולית ניתן ליטול ללא מגבלות על מזון או שעה ביום.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי