לוסק - תיקון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/03/2015 | 12:21 | מאת: עפרה

צ"ל: מאז שהתחלתי ליטול לוסק חלה השמנה.. האם ידוע על צבירת נוזלים כתופעת לוואי של לוסק, או השמנה? תודה

תרופות להפחתת חומציות כמו פמוטידין אפשר ליטול יחד עם אתופן אך אין הכרח משום שפעילותן למספר שעות. הנחיות הנטילה של לוסק הן ליטול חצי שעה לפני ארוחה ואילו אתופן מומלץ ליטול עם מזון. אני ממליצה להיצמד להנחיות השימוש. משך הפעילות של התכשיר לוסק הוא כ-72 שעות ולכן אין משמעות להצמדת הנטילה. לא כל מטופל בתרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידים דורש טיפול בתרופות המפחיתות הפרשת חומצה. הצורך בטיפול זה נקבע ע"י הרופא עפ"י שיקולי סיכון מול תועלת בהתאם לגורמי הסיכון של המטופל לפתח דמם/תופעות לוואי במערכת העיכול כמו מצבי מחלה, תרופות נלוות ומשך הטיפול/מינון של התרופות נוגדות הדלקת. מומלץ להיוועץ ברופא בנוגע לנושא זה. קיימים דיווחים המקשרים תרופות מקבוצת מעכבי משאבת מימן לעליה במשקל. במידה ותופעת לוואי מתרחשת בסמוך לשינוי תרופתי (הוספה /עלית מינון) עולה הסבירות שניתן ליחסה לתרופה. המלצתי היא להקפיד יותר על תפריט מאוזן ואורח חיים בריא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי