שיעול כתופעת לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/03/2015 | 13:34 | מאת: אופירה

שלום, מזה כשלושה חודשים אני לוקחת VASODIP של 10 מ''ג פעם ביום ,לטיפול ביתר לחץ דם. בגלל מעט דפיקות לב הרופא הוסיף לי,בחודש וחצי האחרון ,גם קרדילוק של 2.5 מ''ג פעם ביום. בעשרת הימים האחרונים אני סובלת משיעול שאינו על רקע הצטננות, ודומה יותר לחנק. אודה עבור תשובתכם. האם זה קשור למי משתי התרופות הלל?

שיעול אינה תופעת לוואי אופיינית של התרופות שציינת. מדברייך אני מניחה שאינך מטופלת בתרופות נוספות, כמו כן תשובתי מתייחסת לתכשיר ואזודיפ ולא ואזודיפ קומבו (תכשיר המכיל שילוב עם אנלפריל, תרופה המעכבת את האנזים המהפך אנגיוטנסין ותופעת לוואי ידועה שלה היא שיעול) - תקני אותי אם אני טועה. ככלל אם התופעות התחילו בסמיכות לתחילת טיפול או שינוי תרופתי (עלית מינון) או נעלמות עם הפסקת טיפול/הורדת מינון, עולה הסבירות שניתן ליחסן לטיפול התרופתי. הצרות של דרכי הנשימה עלולה להיות תופעת לוואי של תכשירים מקבוצת חסמי הבטא כמו קרדילוק, אך בד"כ מאפיינת מינונים גבוהים יותר. דיספפסיה שעלולה להיגרם מהתרופות גם יכולה להתבטא בשיעול. שיעול יכול להיות תסמין למגוון מצבי מחלה נוספים, יש לפנות לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי