תגובות בין תרופתיות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/03/2015 | 13:42 | מאת: אהובה

שלום. אני מקבלת קרדילוק,ריתמקס,אמלו,קסרלטו,סימבסטטין יום יום. עכשו אני סובלת מכאבים בצואר ואני רוצה לקחת אופטלגין? האם יכולה להיות תגובה ביניהם. תודה אהובה

התרופה אופטלגין בניגוד לתרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידים אינה ידועה כמעכבת צימות טסיות או מעלה סיכון לדמם במערכת העיכול. עם זאת תופעת לוואי אפשרית מאופטלגין שהיא ירידה בספירת טסיות שעלולה להתבטא בעלייה לנטייה לדמם ועל רקע זה תתכן השפעת גומלין עם תרופות נוגדות קרישה. מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל בנוגע לבחירת הטיפול נוגד הכאב הבטוח ביותר עבורך. ניתן לשקול גם טיפול שאינו תרופתי בהתאם למצב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי