ניגוד תרופתי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

13/03/2015 | 06:12 | מאת: אלי

שלום רב. אני סובל מכאבים בצוואר ובגב תחתון הוולטורן ג'ל מפיג את הכאבים במידה ניכרת האם הוולטורן יכול להזיק לכבד בכבוד רב

התרופה דיקלופנאק (החומר הפעיל בתכשיר וולטרן) עלולה לגרום לפגיעה כבדית בדרגות חומרה שונות. פגיעה זו הינה נדירה. קיימת ספיגה מסוימת של חומר גם מוולטרן ג'ל כלומר אי אפשר לשלול תגובה זו מתכשיר וולטרן ג'ל. הכמות הנספגת תלויה בכמת התרופה הנמרחת ושטח המריחה. מומלץ לטפל בתרופה במינון הנמוך היעיל ולתקופה הקצרה האפשרית. בנוסף מומלץ להימנע מצריכה במקביל של תרופות נוספות בעלות פוטנציאל לפגיעה כבדית (יש להיוועץ ברופא או ברוקח בנוגע לכל תכשיר חדש כולל תרופות ללא מרשם ותוספי תזונה). במידה והנך בעל תפקוד כבד לקוי או סובל מתסמינים המצביעים על פגיעה כבדית כגון כאב בטן שאינו חולף, שתן כהה, בחילה ועייפות ללא הסבר אחר, גרד וצהבת, יש להפסיק טיפול ולפנות לרופא לבירור וייעוץ על המשך טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי