קרדילוק

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/01/2015 | 23:17 | מאת: יפית

אני אחרי אבלציה ומקבלת קרדילוק 1.25 פעמיים ביום האם יש לזה תופעות לואי כמו השמנה בטנית מעבר לתופעות לואי שמצוינות על גבי ההוראות.... חלה אצלי עליה במשקל מאז שאני מקבלת את הכדור הזה האם זה יתכן?????

תרופות ממשפחת חסמי בטא (אשר התרופה קרדילוק משתייכת אליה)עלולות לגרום לעליה במשקל בחלק מהמטופלים. העלייה במשקל שנצפתה במחקרים שונים על תרופות מקבוצה זו נעה בין 0.4-3.5 ק"ג ובד"כ מתרחשת בחודשי הטיפול הראשונים. השכיחות של תופעת לוואי שונה בין התרופות במשפחה. תופעת לוואי זו נדירה במהלך הטיפול בקרדילוק. במהלך הטיפול יש להקפיד על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית (במידת האפשר). יש לזכור כי כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי וכי ההחלטה על טיפול תרופתי מתבצעת בהתאם שיקולי תועלת מול סיכון. במידה ועדיין הנך ממשיכה לעלות במשקל, פני לרופא והיוועצי עמו בנוגע להמשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי