ערך של 41 בבדיקת כליות egfr

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/12/2014 | 18:40 | מאת: אביב

שלום, אני בן 37 לאחר אישפוז של סיבוך במחלת קרוהן קיבלתי אנטיביוטיקה דרך הווריד ולבלוע ציפרולקס ומטרוגיל משהו כמו 1500 ליום, יש לציין שאני לוקח יומירה קבוע מזה 3 חודשים בהזרקה פעם בשבועיים, היום עשיתי בדיקות דם שהרופאה גסטרו נתנה לי לבדוק בין היתר תפקודי כליות וזה עומד על 41 אני לחוץ משום שאף פעם לא סבלתי מהכליות ( אגב הפסקתי את האנטיביוטיקה לפני 4 ימים לערך) בשבוע האחרון אני מתעורר 3-4 פעמים להשתין זה לוחץ , מה שלא היה לי אף פעם , ובנוסף קר לי מאד יותר מהרגיל, מה עלי לעשות? האם הכליות זה חמור? האם זה יסתדר וזה רק בגלל האנטיביוטיקה? תודה רבה!

ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. פגיעה בתפקוד הכלייתי עלולה להתרחש ממגוון גורמים ביניהן תופעות לוואי מתרופות. הקשר לתרופה מתחזק כאשר התופעה מתרחשת בסמוך למועד התחלת טיפול או עליה במינון או כאשר התופעה חולפת עם הפסקת הטיפול או הפחתת מינון. התרופות humira ו-ciprofloxacin (אני מניחה שהתכוונת לאנטיביוטיקה זו ולא לתכשיר ציפרלקס תכשיר הניתן להפרעות דיכאון וחרדה) עלולות לגרום להפרעות בתפקודי כליה. לא ציינת מתי היתה הבדיקה התקינה האחרונה שלך, אבל בהנחה שהתופעה התרחשה סביב הטיפול באנטיביוטיקות ארחיב מעט על ציפרולוקסצין (Ciprofloxacin, Ciprodex): תופעות לוואי כלייתיות במהלך הטיפול נדירות. קיימים דיווחים על תופעות שונות בינהן נפריטיס שעלולה להיות קשורה לתגובת רגישות יתר, בדיקות תפקודי כליה לא תקינים, השתנת יתר , אצירת שתן ועוד. מומלץ לפנות לרופא על מנת לעקוב אחר התפקוד הכלייתי ולהתאים טיפול במידת הצורך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי