שימוש בציפרלקס ותוסף תזונה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/11/2014 | 12:36 | מאת: אמה

שלום אבקש לדעת בבקשה האם ניתן לשלב בין ציפרלקס 10 מ"ג ל: 1. ציפרלקס ו HR ROOTS -תוסף תזונה לשיער 2.ציפרלקס ו hair boost- ג,לטין בקר תוסף תזונה 3. ציפרלקס ופרוביוטיקה 4. ציפרלקס ואדקס פורטה 5.ציפרלקס ופרופסיה( גבר). מודה מראש

הרבה שילובים תרופתיים עלול לגרום להשפעות גומלין במידה זו או אחרת. לפני מתן שילוב תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהשילוב מול הסיכון שבשילוב. כאשר מדובר בתוספי תזונה המידע על השפעות גומלין עם תרופות הינו דל. התוספים שציינת (רוטס HR וhair boost) מכילים מרכיבים רבים ולכן אין באפשרותי לשלול השפעות גומלין (למשל PABA -מרכיב ברוטס HR, באופן תיאורטי עלול לעלות את הסיכון לדמם מציפרלקס, אך לא ברור אם המידע רלוונטי לכמות הקטנה המצויה בתכשיר). לא ידועה השפעת גומלין בין ציפרלקס ופרוביוטיקה. לגבי השפעות גומלין בין תרופות, תשובתי אינפורמטיבית יותר: לא ידועה השפעת גומלין בין פרופסיה וציפרלקס. שילוב תרופות מקבוצת מעכבי ספיגת סרוטונין סלקטיבים (SSRIs ) כמו ציפרלקס ותרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות (NSAIDs) כמו אדקס עלול לעלות את הסיכון לדמם. במידה ויש צורך במשככי כאב בתקופת הטיפול בציפרלקס, מומלץ להעדיף תרופות אחרות כמו תכשירי פרצטמול (אקמול, דקסמול), ישנם תכשירים נוספים חלקם דורשים מרשם. במידה ובכל זאת יש צורך בתכשיר מקבוצת ה-NSAIDs, מומלץ לטפל במינון הנמוך ביותר היעיל ולתקופה הקצרה האפשרית, יש להיוועץ ברופא או ברוקח לוודא כי אינך מטופל בתרופות נוספות שעלולות להעלות סיכון לדמם או בעל גורמי סיכון אחרים לדמם וליידע את הרופא במידה ומופיעים תסמיני דמם (דם בצואה, חולשה, שטפי דם בלתי מוסברים, דימום וכו').

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי