זה בסדר לקחת יוטירוקס עם קלונקס,טרזודיל ולמיקטל?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/09/2014 | 00:57 | מאת: דניאל

אני בת 19 ואני נוטלת את התרופות באופן קבוע, האם זה בסדר ליטול יחד איתם את היוטירוקס?

לא צפויות תגובות בין תרופתיות משמעותיות שמונעות את שילוב התרופות שציינת, עם זאת, מאחר וחלקן עלולות לגרום לתופעות לוואי במערכת עצבים כגון טשטוש או נמנום מומלץ להיות ערים לכך, להימנע מביצוע פעולות הדורשות ריכוז כגון נהיגה במהלך הטיפול בתרופות (כל עוד סובלים מתופעות אלו) ובמידה ותופעות אלה בלתי נסבלות עבורך, לפנות לרופא המטפל להתאמת טיפול. בהתייחס לאופן נטילת התכשירים יוטרוקס מומלץ ליטול חצי שעה לפני ארוחת הבוקר, על קיבה ריקה טרזודיל עדיף לקחת לאחר האוכל. בנוגע ללמיקטל וקלונקס אין הוראה מיוחדת ביחס למזון. ככלל, תרופות העלולות לגרום לנמנום מומלץ ליטול לפני השינה, אך מומלץ להיוועץ ברופא על מועדי המתן בהתאם להתוויה שלשמה ניתן הטיפול .

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי