סירקדין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/09/2014 | 23:58 | מאת: tal

שאלות בנוגע לתרופה סירקדין. 1. האם התרופה גורמת להשמנה? 2. האם יעילות התרופה פוחתת עם הזמן. 3. לכמה שעות שינה התרופה מיועדת. (לפעמים אני לוקח אותה בסביבות 11 בלילה ואני מרגיש עיפות בשעות הבוקר .אם אני לוקח בתשע בערב אני מרגיש פחות ישנוני למחרת). אז אם אני יודע שאגיע למיטה בסביבות 01 בלילה-מתי לקחת את הכדור? תודה מראש על התשובות

ככלל כל טיפול תרופתי מלבד הפעילות הפרמקולוגית הרצויה, עלול לגרום לתופעות לוואי. במתן טיפול תרופתי. עליה במשקל דווחה במטופלי סירקדין. התופעה אינה שכיחה. מומלץ להקפיד על תפריט מאוזן במהלך השימוש בתכשיר ובכלל. לשאלותיך הנוספות: ככלל משך פעילות התרופה נע בין 8-10 שעות. מומלץ ליטול את התרופה לאחר האוכל וכשעה- שעתיים טרם השינה. הנחיות כלליות נוספות הן ליטול את התרופה בזמן קבוע בכל יום בשל הסדרת מחזור השינה ולהימנע מפעולות מעוררות לפני שינה כגון אכילה ושתיית מאכלים מעוררים כמו קפה, קפאין, אלכוהול, שוקולד, סוכרים וכדומה, פעילויות ספורטיביות וכו'. לתשומת ליבך משך הטיפול בתרופה מוגבל בזמן, יש להיוועץ ברופא על אופן השימוש ומשכו.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי