בדיקות דם

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/09/2014 | 02:04 | מאת: איתי

שלום, בן 23.עקב אוביאיטיס מרקע בכצ'ט.מקבל ציקלוספוריןבמשך שנה ו-3 חודשים. כעת 125 מ"ג(מינון התחלתי 300 מ"ג), פרדניזון 5 מ"ג (מינון התחלתי 60 מ"ג)מטטרוקסט (יחד עם פרדניזון וציקלוספורין) במשך חצי שנה מינון 12.5 מ"ג לשבוע, שאותו הפסקתי לפני שנה. ספירת הדם בירידה, המוגלובין 11.7, המטוקריט 35.7. rbc-4.24 . ברזל, פריטין, חומצה פולית ו-b12 תקינים. מה משמעות הבדיקות? האם זה מהתרופות? האם זה הפיך? מה צריך לעשות? תודה.

ככלל כל טיפול תרופתי מלבד הפעילות הפרמקולוגית הרצויה, עלול לגרום לתופעות לוואי. במתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול התרופתי מול הסיכון שבתופעות הלוואי. מבין התרופות שציינת ציקלוספורין עלולה להוביל לאנמיה, אך חשוב לציין כי מצב זה עלול להיגרם מסיבות שונות ומצבי מחלה שונים כגון: חוסר בברזל, דימומים ומחסור בויטמינים נוספים על כן יש לפנות לרופא לבירור, בנוסף שילוב התרופות פרדניזון וציקלוספורין עלול להגביר תופעות לוואי של ציקלוספורין בשכיחות נמוכה ויש לעקוב אחר תופעות אלו תוך יידוע הרופא המטפל.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי