אלטרוקסין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/08/2014 | 21:43 | מאת: יפית

בודאי אתם מודעים לסבל שאנשים עברו כשהגיע אלטרוקסין חדש. אשמח לדעת האם גילו מה מחומרי הלוואי להורמון הטירוקסין משותף למרבית הכדורים. שמתי לב שחלק ניכר מהכדורים השונים שלקחתי הגוף הגיב בראקציה קשה כמו פיצוצים נוראיים בראש,כאבים שמעולם לא חוויתי. מעניין שלגוף לקח לזהות כאילו יש השפעה מצטברת בטרם הגוף מתקומם לאלטרוקסין, לסינטרואיד, ליוטירקס. לקחתי גם טירוקס מהולנד שנתן תגובה טובה בהתחלה ואחרי כעשרה ימים נהיו כאבי ראש. מדוע האלטרוקסין הקנדי טוב? אשמח מאד אם תוכלו להגיד מה המכנה המשותף בחומרים הנלווים שעלול לגרום לתגובות לוואי.התגובות הקשות לא היו קשורות לחוסר איזון של הבלוטה. נכון להיום אני מטופלת בטיפות אשר בהן החומר הנלווה היחידי הוא שמן קיק. אין לי תופעות לוואי קשות אך יש השמנה בטנית ובנוסף יש לדאוג לאחסון בקרור. לכן אשמח לדעת האם סוף סוף נמצא תחליף שאיננו גורם לתופעות לוואי. אני מוכנה לרכוש בכסף מלא. הבנתי שבין השאר יש טלק בכדורים העלול להפריע?

כבכל תרופה, השימוש בתכשירי לבוטירוקסין עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. האיזון בתרופה לבוטירוקסין לוקח זמן ולעיתים מעבר לתכשיר חדש מלווה ביציאה מאיזון ונדרשת התאמת מינון מחודשת. יש גם לזכור כי קיים שוני בין מטופל למטופל באופן בו הוא מגיב לתכשיר וכי גם אדם שהיה מאוזן יוצא לעיתים מאיזון ללא קשר לתכשיר שנעשה בו שימוש. תופעות הלוואי דווחו ע"י מטופלים במהלך שימוש בתכשיר מסוים ובאחר- לא, גם לאחר איזון, טרם ידוע מה המנגנון העומד מאחורי עובדה זו. על כן ההמלצה היא לפנות לרופא על מנת למצוא את המכשיר המתאים ביותר למטופל תוך ניטור הדוק של יעילות ותופעות לוואי. כיום קיימות בישראל שלוש פורמולות המשמשות לטיפול בבעיה של תת פעילות בלוטת התריס: Eltroxin, Euthyrox ו-Synthroid .במידה ויש צורך בתכשיר אחר אשר מיובא ע"י קופת החולים, ניתן לפנות לנציג פניות הציבור בקופה לבירורים.

25/08/2014 | 12:40 | מאת: יפית

ראשית תודה על התשובה. ציינתי בפרוש שאין מדובר בתופעות של איזון. לכן אני מאוכזבת שלאחר שעבר זמן כה רב וקיבלתם כל כך הרבה תיאורים של תופעות ועדיין אין מכנה משותף המופיע בתרופות מסוימות ובאחרות לא? בקיצור התשובה כללית ולאכזבתי כלל לא מתייחסת לחומרים משותפים שעלולים לגרום תופעות לוואי. כרוקחים מומחים קוויתי לתשובה יותר קולעת למטרה ולא עד כדי כך כללית. עם כל הכבוד והערכה אשמח לדעת האם למשל הלבוטרוקסין החדש שדמה מאד באריזתו לישן כבר שופר ומה יש בו שלא היה באלטרוקסין הישן? תשובה לשאלה זו עשויה לעזור לי רבות. אודה על פירוט מרכיבים נלוים בחדש לעומת הישן מבלי למשל להתייחס ליוטירקס או סינטרואיד. מאד אעריך תשובה יותר ספציפית שאיננה מציעה לפנות לרופא או מדברת על איזון אל אך ורק השוואת חומרים של האלטרוקסין הישן אל מול הלבוטירוקסין שבעטיו החלו בעיות למספר אנשים.מצפה לדעת מעט יותר ממומחים ממני ותודה מראש

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי