טרגין 20

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

16/08/2014 | 18:48 | מאת: ראמי מורה

שלום, אני בן 31 עברתי ניתוח קריטת דיסק ב- L4-L5, לפני כשנה מאז הניתוח יש לי כאבים חזקים בגב תחתון והקרנה לרגל שמאל שמתבטאת בכאב של שריפה נימול והכבדה, שום טיפול שמרני לא עזר, התחלתי לקחת תרופה טרגין 20 (מאד עזר), כדור אחד כל 12 שעות. כנראה שאני הולך לקחת תרופה זו למשך הרבה זמן, מה הנזק לטווח קצר ולטווח ארוך בליטול תרופה זו? האם אני יכול להעלות את המינון לשני כדורים בתוך 12 שעות? האם כן אני יכול ליטול תרופה זו לתקופה ממושכת? בדרך כלל אני בריא ואלא נוטל שום תרופות חוץ ממה שנדון בהדועה. תודה מראש לתגובה. מה ההבדל

כמו בכל תרופה, השימוש בטרגין עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. עם נטילת תרופה זו יתכנו סחרחורת במיוחד בזמן קימה פתאומית ממצבי שכיבה או ישיבה. מומלץ לקום באיטיות על מנת לצמצם את התופעה. השימוש בתרופה זו עלול לפגום בערנות בחולים מסוימים במיוחד בתחילת הטיפול, בהעלאת מינון או בשילוב עם תרופות אחרות שמשפיעות על מערכת העצבים המרכזית , יש להיזהר בפעילויות המחייבות ערנות ביניהן נהיגה ברכב. תופעות לוואי נוספות עלולות להיות תופעות לוואי במערכת העיכול כמו עצירות/שלשול, כאב בטן, בחילות, יובש בפה וכו', תופעות לוואי נוספות במערכת העצבים המרכזית כמו עייפות, שינויי מצב רוח, סחרחורת ותגובות עוריות. הטבליות מכילות אוקסיקודון, מרכיב אופיאידי ולכן שימוש ממושך עלול לגרום לתלות, במהלך טיפול ארוך טווח, יש לעבור הערכות תקופתיות, על מנת להעריך את הצורך המתמשך בתרופה. אין להפסיק ליטול תרופה זו בצורה פתאומית מבלי להיוועץ ברופא, מאחר שיתכן כי יש צורך להפחית את המינון בצורה הדרגתית, על מנת להימנע מתסמיני גמילה. כמו כן אין לעלות במינון התרופה ללא ייעוץ רפואי. רשימת תופעות הלוואי המורחבת ודרכי התמודדות עמן מופיעה בעלון לצרכן המצורף לתכשיר. אם במהלך הטיפול אתה חש בהרעה במצבך ובתופעות לוואי אשר אינן חולפות או מטרידות /מחמירות, יש להתייעץ עם הרופא.

15/07/2015 | 08:17 | מאת: בני

אני משתמש זמן רב בתרופה טרגין לשיכוך כאבים עזים בגב תחתון זה כן עוזר אבל אילו יכלתי להמנע משימוש בתרופה הייתי מפסיק זה ממכר ולא תמיד עוזר

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי