תופעות לוואי לתרופות למניעת כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

23/06/2014 | 10:37 | מאת: מאור חיה

שלום רב אני נוטלת כדור ליטורבה להורדת הכולסטרול קראת היום מחקר שנטילת כדורים נגד כולסטרול מגבירה את הצריכה בקלוריות וכן צריכה של הכדורים לכולסטרול גורמת לעליה במשקל הנושא חשוב לי היות ואני נלחמת בהורדת משקל ונוטלת כל יום כדור ליטורבה לכולסטרול אודה על תשובתכם למיל

על פי הקווים המנחים המקובלים כיום בארץ ובעולם תרופות מקבוצת הסטטנים מומלצות להפחתת ערכיLDL וכן למניעה שניונית של ארועים קרדיווסקולרים במבוגרים עם עדות קלינית למחלה קרדיווסקולרית ולמניעה ראשונית במבוגרים בעלי סיכון לפתח מחלה קרדיווסקולרית . ככלל כל תרופה עלולה לגרום בחלק מהמטופלים בה לתופעות לא רצויות ולכן לפני מתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול התרופתי מול הסיכון שבת"ל תוך התייחסות לגורמי הסיכון. נכון להיום מאזן תועלת סיכון עבור תרופות אלו הוא חיובי. כפי שציינת, במחקר שפורסם נצפתה עלייה בצריכת הקלוריות ועלייה במשקל בקרב נוטלי סטטינים. החוקרים משערים כי אדם הנוטל סטטין אינו מודע לכך שעליו להתמיד ולשמור על תזונה נכונה במקביל והדגש הוא על היענות טובה לטיפול במקום על היענות לשמירה על אורח חיים בריא וזאת כנראה הסיבה לתצפיות. נכון להיום אין שינוי בהנחיות הטיפוליות בסטטינים ולמיטב הבנתי הקפדה על משטר תזונתי מתאים ואורח חיים בריא יאפשרו לך שמירה או ירידה במשקל במקביל להמשך הטיפול בסטטינים. על פי הקווים המנחים המקובלים כיום בארץ ובעולם תרופות מקבוצת הסטטנים מומלצות להפחתת ערכיLDL וכן למניעה שניונית של ארועים קרדיווסקולרים במבוגרים עם עדות קלינית למחלה קרדיווסקולרית ולמניעה ראשונית במבוגרים בעלי סיכון לפתח מחלה קרדיווסקולרית . ככלל כל תרופה עלולה לגרום בחלק מהמטופלים בה לתופעות לא רצויות ולכן לפני מתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול התרופתי מול הסיכון שבת"ל תוך התייחסות לגורמי הסיכון. נכון להיום מאזן תועלת סיכון עבור תרופות אלו הוא חיובי. כפי שציינת, במחקר שפורסם נצפתה עלייה בצריכת הקלוריות ועלייה במשקל בקרב נוטלי סטטינים. החוקרים משערים כי אדם הנוטל סטטין אינו מודע לכך שעליו להתמיד ולשמור על תזונה נכונה במקביל והדגש הוא על היענות טובה לטיפול במקום על היענות לשמירה על אורח חיים בריא וזאת כנראה הסיבה לתצפיות. נכון להיום אין שינוי בהנחיות הטיפוליות בסטטינים ולמיטב הבנתי הקפדה על משטר תזונתי מתאים ואורח חיים בריא יאפשרו לך שמירה או ירידה במשקל במקביל להמשך הטיפול בסטטינים.

24/06/2014 | 16:05 | מאת: מאור חיה

תודה על התגובה המהירה ומאירת העינים האם יש טיפול בכולסטרול גבוה בתרופות הומופטיות תודה רבה

לצערי, איני מומחית בתרופות הומופטיות ואני לא מודעת למגוון הקיים. חשוב לזכור כי לרב תרופות הומופטיות לא נבדקו במחקרים קלינים מבוקרים והמידע על יעילותן ובטיחותן דל ולדעתי, ברב המקרים אינן תחליף הולם לטיפול תרופתי כאשר הוא נדרש.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי