בעית בליעה מכדורי טריטייסט-דחוף

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

02/06/2014 | 00:21 | מאת: איב

מזה 3 חודשים שאני לוקחת כדורי טריטייסט להורדת לחץ הדם, לפני כחודש התחילו לי עקצוצים בגרון ושיעול יבש, לאחרונה התחלתי להרגיש קשיים בבליעה וכמעט בכל ארוחה אני מרגישה כי האוכ ממש נתקע בגרון, כמו כן אני מרגישה כי יש לי נפיחות ורגישות בגרון. האם זה קשור ללקיחת הכדורים? לגמרי במקרה קראתי את התופעות המצוינות בעלון הכדורים וכתוב כי אילו תופעות חמורות שעלי להפסיק מיד את הכדורים ולפנות לרופא. האם יש לי סיבה לדאוג? מה עלי לעשות?

שיעול יבש ואי נוחות בגרון הינה תופעות לוואי ידועות ושכיחות לקבוצת תרופות זו. התופעה עלולה להופיע בכל שלב של נטילת התרופה. התופעה בד"כ חולפת תוך ימים עד חודש מהפסקת הטיפול אך לעיתים עלולה להימשך עד 3 חודשים. קשיים בבליעה עקב נפיחות באזור הלוע (אנגיואדמה) גם היא יכולה להופיע בכל שלב בנטילת התרופה, אך לרב מופיעה בשבוע עד 3 החודשים הראשונים לטיפול ומחייבת החלפת טיפול. יש לפנות לרופא בהקדם לבירור והתאמת טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי