האם קדקס עשוי לגרום דופק נמוך?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/03/2013 | 21:25 | מאת: דני

בן 54 בשנת 2004 התגלה אצלי יתר ל ד קיבלתי במשך כ 3 שנים נורמיטן 12 מג עד אשר הופסק כי ,הייתי בברדיקרדיה של כ 50 ומטה והייתי מרגיש רע בנוסף לפעימות מוקדמות,הנורמיטן הופסק והוחלף לטריטייס , הברדיקדיה הפסיקה והתחלתי להרגיש טוב אחרי כשנתיים השתנה לחץ הדם הועלה מינון הטריטייס ואחרי זמן שוב השתנה לחץ הדם לגבוה יותר, אז התחלתי לקבל טריטייס 5 מג פעמיים ביום כולל 12.5 מג דיזותיאזיד כאשר שוב השתנה לחץ הדם ועלה,כעבור מספר חודשים,אז הוסיפו לי אמלודיפין שגרם עליה בדופק,אז הוא הוחלף בוזודיפ שגרם לעליה קיצונית ופיתאומית בדופק 115,הגעתי עם הדופק הזה למיון,ושם הומלץ להחליף לקדקס ,קדקס 1 מג מזה כמה שבועות שהדופק ירד לסביבות 50 53 וליפעמים קצת עולה ל60 במהלך היום, אני כאילו "לא מרגיש את הלב" כלומר ההיפך ממה שהיה הייתי מרגיש דופק חזק ומהיר ועכשיו הפוך שאלותיי: האם יש להיתיחס למצב זה? האם הדופק הנמוך יכול להגרם מ ה קדקס?

07/04/2013 | 09:55 | מאת: ד"ר דניז אינבינדר

ירידה בקצב לב דווחה בשכיחות נמוכה במטופלי קדקס. מומלץ לפנות לרופא המטפל על מנת שישקול את המשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי