אפשרות להפסיק פעילות פרוליה יותר מוקדם מחצי שנה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/01/2019 | 18:47 | מאת: נילי

שלום רב, פרוליה פועלת בגוף המטופל בה חצי שנה. האם במקרה הצורך כמו למשל בתופעות לוואי קשות קיימת אפשרות להפסיק פעילותה יותר מוקדם? בוודאי באישור רופא כמו שנאלצנו לעשות עם פורטאו כי היא חד יומית.

רשימת תופעות הלוואי מפורטת בעלון לצרכן של התכשיר. בעלון קיימת התייחסות להתמודדות/מניעה של תופעות לוואי שונות כגון הקפדה על בדיקת שיניים לפני הטיפול והקפדה על היגיינת שיניים כדי להפחית סיכון לנמק של עצם הלסת, נטילת תוספי סידן וויטמין D כדי למנוע רמות סידן נמוכות ועוד. במידה ומתרחשות תופעות לוואי, יש להיוועץ ברופא על הטיפול בהן. בכל מקרה, הרמה המקסימלית של התרופה בדם מתרחשת אחר 10 ימים (בין 2-28 ימים) וצפויה לרדת על פני 3 חודשים (בין 1.5-4.5 חודשים) למרות פעילותה הממושכת על העצם.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי