נגישות
נגישות

כאבים בשד השמאלי לאחר נטילת פרופסיה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/01/2019 | 15:00 | מאת: שי

שלום, עקב נשירת שיער התחלתי לפני כחודשיים ליטול כדור אחד ביום של פרופסיה. לפני כחודש התחלתי להרגיש כאבים קלים בשד השמאלי, עם מעט הקרנה לבית השחי. הפסקתי את הטיפול לפני חודש והכאבים לא חולפים. הרופאה שלחה אותי לבצע א.ק.ג (חשבה שאולי הכאבים מקורם בלב) וצילום ריאות שיצאו תקינים. קראתי בעלון לצרכן שאחת מתופעות הלוואי של התרופה הוא סרטן השד. יש ממה לחשוש??

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה פרופסיה מכילה את החומר הפעיל Finasteride. גנקומסטיה (הגדלה של השד) ורגישות בשד הינן תופעות לוואי נדירות של התרופה. במחקרים קליניים בעלי משך מעקב ארוך ובשימוש במינון גבוה של התרופה (5 מ"ג ולא 1מ"ג – המינון הניתן למניעת נשירה), נצפו מקרים של סרטן שד גם בקבוצה המטופלת בתרופה וגם בקבוצת ההשוואה שלא טופלה בתרופה. בשימוש שלא במסגרת מחקר (לאחר שיווק) דווחו מקרים של סרטן שד בגברים במהלך הטיפול בתכשיר, אך כיום אין מספיק מידע כדי לקבוע האם שימוש ב-finesteride עלול להעלות את הסיכון לסרטן שד בגברים. מפנייתך אני מבינה כי נטלת את התרופה חודש בלבד ועברו חודשיים בלבד מתחילת הנטילה, תקופה כזו קצרה מכדי לגרום לתהליך ממאיר, הגורם לתסמינים. עם זאת, במידה ויש כאב, שאינו חולף, יש לפנות לרופא לברור (ללא קשר לטיפול בתרופה).

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי