קבלתי זריקה diprospan

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/12/2018 | 21:22 | מאת: קובי

הי, קבלתי זריקה diprospan עקב התקף חריף של GOUT והתחלתי טיפול בcolchicine ולאחר מכן הופיעו לי שיהוקים(גיהוק) כבר 3 ימים... האם יש תופעות לוואי?

שלום רב, Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואידBetamethasone. . כבכל טיפול תרופתי - בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי . שיהוק הינה התכווצות לא רצונית של שריר הסרעפת ושרירים הבין צלעיים, המביאים לאספירציה מהירה של אויר וסגירה מהירה של בית הבליעה. קיימות סיבות מגוונות לשיהוקים בלתי נשלטים וביניהן סיבות מבניות, זיהומים, סיבות קרדיווסקולריות, גידולים מסוימים, מחלות שונות במערכת העיכול ועוד. שיהוקים יכולים להיות תופעת לוואי של תרופות כגון קורטיקוסטרואידים (בעיקר ידוע ל-dexamethasone, קיימים דיווחים גם לאחר הזרקת betamethasone). בפרסום שכלל 3 תיאורי מקרה אודות שיהוקים לאחר טיפול בתרופה betamethasone, השיהוקים נמשכו החל מיום ועד ל-10 ימים, בימים מסוימים חלפו מעצמם ובימים אחרים דרשו טיפול. בשניים מהמקרים השיהוקים חזרו לאחר הזרקה חוזרת. לפיכך במידה והשיהוקים אינם מפסיקים, לפנות לרופא לבירור, התאמת טיפול וכן ליידע את הרופא שרשם את התכשיר אודות תופעות לוואי אפשרית זו על מנת לקחת אותה בחשבון במקרה צורך ברישום חוזר של התרופה. בריאות שלמה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי