טיפול בלחץ דם על ידי כדורים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/12/2018 | 21:17 | מאת: יואל ברגר

אני לוקח 2 כדורי דופלקס 5/80 בוקר וערב +1 כדור ספירונלקטון 25 מ"ג מאז שאני לוקח כחודש יש לי שיעול טורדני בעיקר בשעות הערב והלילה

התכשיר דופלקס מיועד לטיפול ביתר לחץ דם ומכיל שתי תרופות Amlodipine (חוסם תעלות סידן) ו-valsartan (מעכב הקולטן לאנגיוטנסין 2 - חומר המכווץ כלי דם). כל טיפול עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. שיעול הינה תופעות לוואי ידועה, אך לא שכיחה לתרופות ממשפחת מעכבי הקולטן אנגיוטנסין 2 (כמו ואלסרטן). התופעה בד"כ חולפת תוך ימים עד חודש מהפסקת הטיפול אך לעיתים עלולה להימשך זמן רב יותר. מומלץ ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו על המשך טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי