זלדיאר/פרקוסט בשילוב נוסידקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

23/12/2018 | 23:12 | מאת: ביונית

אחרי ניתוח ברך מקבלת גם זלדיאר.הצטננתי ומתעטשת.מותר לקחת גם נוסידקס?

התכשיר נוסידקס מכיל Dexchlorpheniramine maleate שהינו אנטי הסטמין מהדור הישן ו-Pseudoephedrine שהינו מכווץ כלי דם ובכך מפחית גודש באף. התכשיר Zaldiar מכיל paracetamol (המרכיב הפעיל באקמול/דקסמול ועוד) ו-tramadol שהינו משכך כאב אופיואידי. ככלל, תכשירים אנטיהיסטמינים מהדור הישן הם בעל אפקט מדכא על מערכת העצבים המרכזית וכך גם תכשירים ממשפחת האופיואידים כגון tramadol. הטיפול המשולב יכול לגרום לטשטוש, עייפות וכו'. ניתן לשקול החלפת נוסידקס לטיפול אחר, שאינו מכיל אנטיהיסטמין (רק לפסאודואפידרין או טיפול מקומי בטיפול אף) או לחילופין, אם ניתן להשתלט על הכאב עם תכשיר המכיל פרצטמול בלבד, אז להחליף את הטיפול בזאלדיאר (לא ציינת כמה זמן את מטופלת ובאיזה מינון, הפסקת זאלדיאר בד"כ צריכה להיות הדרגתית למנוע תסמיני גמילה כתלות במינון ובמשך טיפול ולכן מומלץ להיוועץ ברופא לפני הפסקה). במידה ובכל זאת הוחלט ליטול את השילוב, מומלץ להגביל את משך הטיפול המשולב וליטול את המינון הנמוך ביותר האפשרי (המספק הקלה) ולקחת בחשבון את הפגיעה האפשרית בעירנות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי