נגישות
נגישות

השימוש בתרופה זאלדיאר בשלוב אופטלגין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

16/12/2018 | 17:52 | מאת: צבי

שלום אני משתמש בתרופה זאלדיאר במינון הנמוך כל יום בגלל כאבים חזקים שאני מקבל משכיבה ממושכת באמצע הלילה . לאחרונה המליץ לי רופא מומחה לשלב עם התרופה גם כדור אופטלגין ליתר יעילות נגד הכאב גב ממנו אני סובל . אני בן 80 -האם השילוב הזה הנו מסוכן ? תרופות שאני לוקח פלויקס ,2 כדורי בונדורמין לפני השינה .פעם בשבועיים זריקה עצמית של PRALUENT להורדת כולסטרול -אני סובל מטרשת עורקים .

לקריאה נוספת והעמקה

Zaldiar הינו תכשיר המכיל paracetamol (החומר הפעיל באקמול/דקסמול וכו), בנוסף ל -tramadol שהינו משכך כאבים מקבוצת האופיואידים. אין מניעה מלשלב את הטיפול ב-zaldiar עם אופטלגין. עם זאת, שילוב של תכשירי אופיואידים (בינהם טרמדול) ובנזודאזפינים (משפחת התרופות אליה שייך התכשיר בונדורמין) בד"כ אינו מומלץ בגלל האפקט של שניהם על דיכוי מערכת העצבים המרכזית. כמו כן, המינון המקסימלי המקובל לתכשיר בונדורמין הינו כדור ביום ולא שניים בשל החשש מתופעות לוואי. חשוב להדגיש כי אין להפסיק טיפול בתכשירים ממשפחת האופיואידים או בנזודאזפינים באופן פתאומי וללא היוועצות ברופא מחשש לתסמיני גמילה. אני ממליצה לפנות לרופא ולהיוועץ עימו בנוגע לטיפול המשולב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי