שאלה לגבי מינון של אלפרליד

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/11/2018 | 21:44 | מאת: משה

שלום, עקב מתח, רופא משפחה המליץ לי על אלפרליד 0.25 מ"ג ליום. האם אפשר להשתמש בחצי כדור? האם אפשר להשתמש בכדור רק במקרה של לחץ, ולא כל יום? אני רוצה לקחת את המינון המינימלי האפשרי, שלא יפריע לי לתפקד בשעות היום.תודה.

מותר לחצות את הכדור, אך יתכן והמינון יהיה נמוך מדי ולא תרגישי בשיפור (המינון ההתחלתי המקובל לטיפול בהפרעות חרדה הינו 0.25 מ"ג, 3 פעמים ביום ואותו ניתן להעלות עפ"י תגובה). בנוגע לשימוש לסירוגין – אין מניעה, אך שוב עולה השאלה לגבי היעילות כתלות במצבך הרפואי. ככלל, בשל החשש מהתפתחות תלות והתמכרות, כדאי שהטיפול בתרופה זו יוגבל לתקופות קצרות. במידה ויש צורך בטיפול כרוני קיימות אפשרויות טיפול נוספות, (במידה ורלוונטי- כדאי לדון עליהן עם הרופא).

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי