תופעות לווי למדבקות פאנטה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/11/2018 | 07:45 | מאת: יוסף ווסק

אישתי נסתם לראשונה הדבקת פנטדול לפני שבוע. סיבה - מחלת Pudendal neuralgia - כאבים קשים, סריפה,etc תוצאה הייתה מאוד חיובית משך שלושה ימימ. אתמול סמנו מדבקת Fanta, אשר קיבלנו בבית מרקחת של קופ״ח. לילה לפני קיבלה נר Valium 10mg. 7 שעות אחרי הדבקה הופיעו בחילות מאוד קשות והקעות. ל.דם עלה ל170/110, בדרך כלל תקין. הורדנו מיד מדבקה. אחרי טיפול של שעתיים (סירבה להתפנות לבית החולים) ל.ד. ירד ובחילות פסקו, אך הופיע שכיחה של והתקשתה להזכר דברים. כעת ל. ד.תקין. האם תופעות דומות ידועות אחרי התרופה?

שלום רב, מדבקות המכילות את החומר הפעיל Fentanyl מיועדות למטופלים אשר טופלו בתכשירים אחרים ממשפחת האופיאטים. העברה בין האופיאטים מתבמעת ע"י רופא ואמורה להיות ע"י העברה למינון מקביל ואז להתאמת המינון בהדרגה (עלייה או הפחתה) למינון הנמוך ביותר היעיל להשגת שליטה בכאב כדי למזער את תופעות הלוואי. תופעות הלוואי השכיחות ביותר של מדבקות המכילות fentanyl הינה בחילות (35%), הקאות (23%) עצירות (23%), סחרחורת, נמנום כאבי ראש והפרעות שינה. עלייה בלחץ דם גם הינה תופעת לוואי ידועה ושכיחה לתכשיר. שיכחה הינה תופעת לוואי ידועה אך לא שכיחה. מומלץ ליידע את הרופא אודות התופעות שהתרחשו על מנת שיוכל להתאים את מינון התכשיר אשר יאפשר איזון טוב יותר בין שליטה בכאב לתופעות הלוואי מהתכשיר.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי