אלפרליד עם קרישיות יתר

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/10/2018 | 23:46 | מאת: ספיר

אובחנה מחלת APLA כרגע נוטלת כבר 2 שנים כדור אלפרליד 1 מג או קסאנקס בלילה ולאחרונה עוד אלפרליד חצי מג ביום. האם מותר ליטול את הכדור יחד עם קומדין/אספירין או זריקות קלקסן? האם מחלת הAPLA ניתנת לריפוי? כיצד ניתן להיגמל מהתרופות לדיכאון אחרי כל כך הרבה זמן מבלי להרגיש שאני יוצאת מדעתי? חייבת לציין שניסיתי להחליף בכדורים אנטי דיכאוניים אחרים ללא הצלחה. רק אלפרליד עוזר לי באמת. אשמח לתגובתכם. תודה

תרופות המכילות את החומר הפעיל Alprazolam (כגון קסאנקס ואלפריד) הינן תרופות ממשפחת הבנזודאזפינים. תרופות מקבוצה זו משמשות לטיפול בחרדה המלווה דיכאון, אך הן לא טיפול נוגד דיכאון. אין מניעה מליטול תרופה זאת עם התרופות נוגדות קרישה/צימות טסיות שציינת. לא ברור לי מפנייתך האם את מטופלת בטיפול נוגד דיכאון /תרופות נוספות ולכן לא התייחסתי לכך. לגבי הפסקת תרופות ממשפחת הבנזודאזפינים- אכן לא מומלץ להפסיקן בפתאומיות מבלי להיוועץ ברופא מחשש לתסמיני גמילה. במידה והינך מעניינת בהפסקת הטיפול התרופתי, יש לפנות לרופא לייעוץ, על מנת לבדוק נחיצות/התאמת טיפול ובמידה וההפסקה אפשרית לבצע אותה בצורה בטוחה ומבוקרת.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי