כאבים אחרי זריקת דיברוספאן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

29/05/2017 | 16:27 | מאת: רים

שלום ד״ר יעיל אתמול קבלתי זריקת דיברו ספאן בגלל כאבים בשרירים בכל הגוף ובצבר הזריקו לב בשריר אני לא מגישה טוב יש לי כאבים בכל הגוף כאבי ראש רגלים וגב כמו כאבים של שפעת מה אני רוצה לדעת אם זה רגיל תודה

החומר הפעיל בזריקת Diprospan הינו Betamethasone ,אשר שייך למשפחת הקורטיקוסטרואידים. בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה, בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי בחלק מהמשתמשים ביניהם כאבי ראש, חולשה או כאב בשרירים. יש לפנות לרופא אם התופעות לא חל שיפור בהרגשתך כן ליידע את הרופא בנוגע לתופעות ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך טיפול, אם נדרש. ככלל, לרב, תופעות הלוואי מטיפול בתכשיר קשורות למנה ולמשך הטיפול ועל מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי