התמכרות לזאלדיאר ושילוב תרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/05/2017 | 17:45 | מאת: מיכל

היי אני סובלת מכאבים כרוניים מהאגן והגב. בהמשך החלה עייפות כרונית. ראומוטולוג טוען שיש לי תשישות כרונית... איכשהוא הגעתי לזאלדיאר מאחר וזו לא תרופה אנטי דלקתית שפוגעת בקיבה.... במשך הזמן גיליתי שהזלדיאר במקביל לציפרלקס שאני לוקחת מילים לי את הכאב, את העייפות!!!!!! ומכניס אותי לשאננות נעימה עם מצב רוח וכוח לימים שלמים. רופאת המשפחה טוענת שכנראה אני מכורה מה שזה נכון כי אני לא מתפקדת יום אחד בלי זה!!! שאלתי האם הגיוני שהשילוב בין שתי התרופות יכניס אותי לסוטול נעים ומעלים עייפות? ושנית, האם אכן אפשר להתמכר לזאלדיאר ומה רע בעצם בכדור הזה?

Zaldiar הינו תכשיר המותווה לכאבים ומכיל Tramadolו- Paracetamol. Tramadol עלול לגרום לתלות אך הוא נחשב כבעל פוטנציאל נמוך לגרום לתלות ביחס לתרופות אופיאטיות אחרות, כאשר ניתן כטיפול בכאב במינונים טיפוליים. מעבר לכך, ככל תכשיר רפואי הוא אינו חף מתופעות לוואי (רשימה מורחבת בעלון לצרכן המצורף לאריזה או בקישור: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_2_295110016.pdf). הטיפול בתכשיר זה, כבכל טיפול תרופתי אחר, ניתן כאשר התועלת מנטילתו עולה על הסיכון. בין התופעות האפשריות לטיפול היא תופעת האופוריה, שהינך מתארת. השילוב בין Cipralex (אשר החומר הפעיל הו הוא escitalopram) ו Zaldiar עלול לגרום לשינויים במאזן הסרוטונין, הורדת הסף לפרכוסים ולשינוי מצב מנטלי. בשל כך במידה וניתן שילוב זה, יש להיות מודע לתופעות האפשריות (מפורטות בעלון) ולהיוועץ ברופא במידה וחל שינוי לרעה בהרגשה. ככלל, תופעה מתרחשות בסמוך לטיפול בתרופה/העלאת מינון/ שילוב תרופות עולה הסבירות כי ניתן לייחס את התופעה לטיפול התרופתי. לא ציינת בפנייתך מהם התכשירים בהם השתמשת לטיפול בכאב לפני Zaldiar והאם בהיסטוריית הטיפולים שלך ישנן תרופות אופיואידיות אשר שימוש ממושך בהן עלול לשנות את האפקט ל Zaldiar. במידה ואת חשה השפעה חזקה של השילוב התרופתי על ההתנהלות היומיומיות שלך, מומלץ להיוועץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול. לא מומלץ להפסיק את הטיפול על דעת עצמך משום שלעיתים יש צורך בהפחתת מינון הדרגתית.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי