מינס-כמה זמן עד שמתפנה מהגוף?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/04/2017 | 11:26 | מאת: גליה ישראלי

1.תוך כמה זמן מתפנה התרופה מהגוף ברגע שמפסיקים אותה לגמרי?כי הגיוני שזה לפחות חודש..כי זה גלולות חודשיות.לא? 2.אני חושדת שהתרופה עושה לי תופעות לוואי שליליות ,שהתחילו דווקא אחרי כמה חודשים.זה בעבר קרה לי עם גלולה אחרת-בהתחלה הכול היה נהדר,ואז מצבי התחיל להדרדר -ברגע שהפסקתי אותה-התופעות עברו.. אני לא מדברת על תופעות גניקולוגיות בכלל.אני מדברת על עייפות חולשה דיכאון ועוד.. האם יכול להיות שגם מינס עושה לי את זה?כמה זמן אני חייבת להיות בלי הגלולות כדי לוודא את זה?

Minesse הינה גלולה "משולבת" המכילה 2 חומרים פעילים- חומר פרוגסטרוני ((Gestodene ואסטרוגני (Ethinylestradiol) . החומרים הפעילים שבתרופה מתפנים לגמרי מהגוף תוך כ 3-4 ימים (יש לשים לב שבאריזת הגלולות מופיעות מספר טבליות בצבע לבן אשר אין להם כל פעילות פרמקולוגית). לגלולות, אשר מתערבות במאזן ההורמונים הטבעי של הגוף, תופעות לוואי נפוצות של שינויי מצב רוח (כולל דכאון), עצבנות וירידה בחשק מיני. לגלולות "משולבות" שונות הרכבים שונים ביחס אסטרוגן/פרוגסטרון וכן סוגי נגזרות שונות של פרוגסטרון ואסטרוגן, והשפעתן שונה בין נשים שונות. למרות שהחומר הפעיל בגלולות מתפנה תוך מספר ימים, ייתכן ושינויי מצב הרוח יושפעו מהשינויים ההורמונליים, ולכן ייתכן שהשיפור בהרגשה לאחר הפסקת נטילת גלולות יורגש רק כחודש לאחר ההפסקה. בשוק קיימים סוגים רבים של גלולות ואמצעי מניעה. באם תופעות הלוואי אינן חולפות, יש לגשת לרופא/ת נשים על מנת להתאים לך את הסוג המתאים ביותר.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי