אדמומיות בקרקפת עקב שימוש בשמפו אגיספור

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

04/04/2017 | 10:45 | מאת: שרונה

שלום היה לי עיגול קטן אדום באמצע הקרקפת רופאת עור נתנה לי להשתמש בשמפו אגיספור לציין ששאר הקרקפת הייתה בריאה. לאחר שימוש נהיה לי אדמומיות בקרקפת חזרתי לרופאת עור והיא אמרה לי להמשיך להשתמש עד סוף הטיפול המשכתי ולאחר מס חפיפות נהיה לי יותא אדמומיות בכל הקרקפת עם צריבות נוראיות וגרד. הפסקתי להשתמש בשמפו. הרופאה נתנה לי משחה סטרואידית ושמפו לקטופיל לציין שלא השתמשתי במשחה ורק בשמפו לקטופיל הגרד עבר אבל הקרקפת עדיין אדומה. מה עלי לעשות זה כבר שבועיים מהפסקת השימוש באגיספור ואני מאוד מיואשת. כמו כן יש לי הרבה שורשים לבנים האם במצב זה אפשר לצבוע שיער? זקוקה לעזרה דחופה. לציין שאני לוקחת גלוקומין ואולנזפין

החומר הפעיל בשמפו AGISPOR הוא BIFONAZOLE. שמפו זה מיועד לשימוש במקרה של הופעת פיטריאזיס ("Tinea") או דלקת עור חלבית (Seborrhoeic dermatitis) בקרקפת. תופעות הלוואי שאת מתארת יכולות לנבוע מרגישות לאחד מהחומרים בתכשיר או מהחמרה של הדלקת/פטריה. מומלץ לא לחזור ולהשתמש בתכשיר בזמן הקרוב ללא ייעוץ רפואי. לקטופיל הינו שמפו למניעת קשקשים ואינו מוגדר כתרופה. צבע לשיער מכיל חומרים כימיים רבים העלולים לגרות את הקרקפת, ורצוי שלא לצבוע את השיער במצב של קרקפת רגישה. במידה והאדמומיות אינה חולפת יש לגשת שנית לרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי