תרופות מירו ו-סימבלטה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

02/04/2017 | 13:07 | מאת: מירו וסימבלטה

שלום רב, בגלל כאבי גב כרוניים והיעדר שינה נרשמו לי התרופות: מירו ו-סימבלטה. שאלתי: האם שתיהן או אחת מהן גורמת להפרעות קצב לב? בעברי (לפני כ-4 שנים) אבלציה של רפרוף פרוזדורים ולפיכך אני חוששת ליטול אותן. תודה וברכה בתיה

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. לשאלתך על תופעות הלוואי הקרדיווסקולריות של MIRO (חומר הפעיל mirtazapine) -הפרעות קצב דיווחו לעיתים נדירות במהלך השימוש בתכשיר ולרב בהקשר של מינון יתר לפיכך מומלץ מתן זהירות בנטילת התרופה במטופלים עם רקע של מחלות לב וכן באלו הנוטלים תרופות נוספות שיכולות לגרום להפרעות בקצב הלב. CYMBALTA, (חומר הפעיל (DULOXETINE- בין תופעות הלוואי השכיחות הינה פלפיטציות (דפיקות לב מורגשות, גם במנוחה), והלא שכיחות עלייה בקצב לב וכן קיימים דיווחים של הפרעות קצב. ל 2 התרופות אותן את נוטלת ישנה השפעה על פעילות הסרוטונין. בשילוב תרופות המעלות פעילות סרוטונין קיים סיכון (קטן) לתסמונת סרוטונין, המתבטאת, בין השאר, בפלפיטציות ועליית קצב לב. יש לעדכן את הרופא המטפל על הרקע הרפואי שלך וליידע אותו במידה וחל שינוי בהרגשתך במהלך הטיפול המשולב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי